Sådan forbedrer du den tekniske SEO på dit websted

Har dit websted brug for mere teknisk SEO (søgemaskineoptimering)? Hvis du har svaret ja, så læs videre…

SEO, dvs. søgemaskineoptimering, er den mest effektive måde at få målrettet trafik til dit websted på. Men det er også en masse arbejde, og mange mennesker har forsøgt at slippe af sted med blot at bruge gratis eller billige metoder til at blive højt placeret på Google og andre søgemaskiner. De resultater, de får, er dog i bedste fald dårlige, og nogle ender endda med at blive straffet af søgemaskinerne selv.

Hvis du ikke allerede laver teknisk SEO for dit websted, går du glip af en mulighed for at få en højere placering og mere trafik til dit websted. Og det er ikke sådan, at du skal bruge hundredvis af dollars på at hyre en anden til at gøre det for dig. Du kan sagtens bruge gratis værktøjer, software og ressourcer til at hjælpe dig med det.

Bedste praksis for teknisk SEO

Når det drejer sig om teknisk SEO, er dit mål at sikre, at dit websted kan indekseres af søgemaskinerne. For at gøre dette skal du tage fat på følgende ting:

  • Hastighed ved indlæsning af siden
  • Titler på siderne
  • Sideoverskrifter
  • Sideindhold
  • URL’er til sider
  • Derudover bør du også fokusere på følgende ting:
  • Ankertekst med mange nøgleord
  • Robots-metatags
  • Titel-tags
  • Metabeskrivelser

Sidens indlæsningshastighed er en af de vigtigste faktorer for et websteds placering i søgemaskiner. En bruger må ikke vente længere end tre sekunder på at indlæse en side, før han eller hun forlader den. For at opnå de bedste resultater er en god tommelfingerregel at holde sideindlæsningshastigheden på mellem 2-4 sekunder.

Et hurtigere websted betyder færre sidevisninger, færre visninger og færre konverteringer.

Sidens titler, sideoverskrifter og sideindhold er alle en del af sidens indlæsningshastighed. Det er de første ting, som en søgemaskine gennemtrawler og indekserer.

Du ønsker ikke, at noget af dit indhold skal være skjult bag kulisserne.

Indholdet på din side skal indeholde relevante søgeord og indhold. Sørg for at bruge beskrivende titler og metatags.

Hvis du har problemer med at få dine sider indekseret af søgemaskinerne, skal du tjekke din sideindlæsningshastighed. Jo hurtigere de er, jo større chance har du for at blive fundet.

Men som du kan se, er det ikke altid nok til at skabe et godt websted. Selv om du har optimeret dit websted til søgemaskinerne, er det ikke altid nok til at skaffe dig den trafik, du har brug for. Nogle gange er du bare nødt til at være kreativ. Der er mange måder at få mere trafik til dit websted på. Vi vil gennemgå nogle af dem i dette indlæg.

To hovedtyper af organisk trafik

naturlig organisk trafik og betalt organisk trafik. Naturlig organisk trafik er den trafik, du modtager fra dit eget websted. Du har sandsynligvis allerede modtaget en del af denne trafik, når folk klikker på dine blogindlæg eller landingssider. Derfor kaldes det også for organisk trafik. Tidligere var det dog umuligt at sende folk til en bestemt side på dit website uden at bruge betalt reklame, hvilket kunne være dyrt. I dag er der mange forskellige måder at få naturlig organisk trafik på dit website på.

De vigtigste fordele ved at have god teknisk SEO

Det bedste ved god teknisk SEO for et websted er, at det virkelig virker. Og det gør dit websted til en god brugeroplevelse, fordi det sikrer, at de besøgende hurtigt og nemt kan komme frem til det sted, de skal hen. Med andre ord gør det brugeroplevelsen bedre for dit publikum.

Her er de vigtigste grunde til, at god teknisk SEO er så vigtig.

Det giver brugerne mulighed for at få adgang til og se dit websted på den bedst mulige måde.

Da teknisk SEO er grundlaget for dit websteds brugervenlighed, er det bedre for dit publikum, jo nemmere det er at bruge og navigere, jo bedre er det for dit publikum. God teknisk SEO gør dette muligt.

Det hjælper søgemaskinerne med at gennemsøge og indeksere dit websted på den rigtige måde.

Ved at optimere hastigheden på dit websted giver du Google og Bing tid til at gennemsøge og indeksere dine sider, hvilket bidrager til at forbedre dine søgeresultater på lang sigt. Det betyder, at der er større sandsynlighed for, at dit websted vises, når folk søger på et relateret begreb.

Det sikrer, at dit websted er tilgængeligt for alle, uanset enhed eller forbindelse.

Når teknisk SEO er godt udført, er det tilgængeligt for folk på alle typer enheder og forbindelser, hvilket er med til at sikre, at dit websted er synligt for så mange mennesker som muligt.

Du kan undgå en straf for “langsomt websted”.

Hvis du har problemer med at få dit websted til at indlæses hurtigt, kan det være et tegn på et problem med Google Page Speed eller indeksering af mobile websteder. Mange websites bliver straffet på grund af langsomme indlæsningshastigheder. Ved at forbedre dit websteds ydeevne øger du sandsynligheden for at undgå dette.

Dit websted vil få en højere placering.

Der er mange ting, der spiller ind på søgemaskinernes placering. Din hjemmesides tekniske SEO er dog en af de vigtigste ting. Når du optimerer for hastighed, tilgængelighed og brugeroplevelse, gør du dit websted mere troværdigt, og derfor er der større sandsynlighed for, at dit websted rangerer højere.

Det hjælper dit websted med at blive mere sikkert.

Jo mere sikkert dit websted er, jo mere tillid viser du brugerne. Når brugerne kan være sikre på, at deres personlige oplysninger er sikre, er de mere tilbøjelige til at dele deres oplysninger med dig, hvilket er værdifuldt for dig og din virksomhed.

Det hjælper dig med at opfylde Googles opdaterede retningslinjer.

Hvis du ønsker at nå ud til det bedste publikum for din virksomhed, skal du sikre dig, at du lever op til alle Googles aktuelle opdateringer af søgemaskinealgoritmerne. Disse ændringer omfatter mobilvenlighed, billedoptimering og sikring af, at dit websted er opdateret med de nyeste standarder.